Művelődési Központ és
Könyvtár Fegyvernek

TextLib
online katalógus

A Mirella női kar 2001 januárjában, Kovács Zoltán zenetanár felhívására jött létre. A Fegyverneki Hírmondóban hirdette meg, hogy keres énekelni szerető, és tudó női tagokat. A felhívás eredményes volt, a kórus megalakult. A kórus az időközben megalakult Baldácsy Művészeti Egyesület keretén belül működik. Tizenhét év alatt igen széles reperoárt építettek ki: gregorián egyszólamú dalok, madrigálok, egyházi művek, kórusművek, népdalfeldolgozások, szórakoztató-, és táncdallamok jól megférnek együtt. Több mint kétszáz fellépésen vannak túl az ország minden pontján.


Mirella női énekkar

A helyi szokások rendszerinti rendszeresen visszatérő műsorok: kultúra napja, Baldácsy est, virágvasárnapi hangverseny, Tiszavirágzás napja, város napja, ünnepi testületi ülések, advent és karácsony. A húsvéti, pünkösdi és karácsonyi műsorokkal többször is szerepeltek Berekfürdőn, Kunhegyesen, Tiszaroffon, Márianosztrán, Isaszegen, Budapest Fő úti templomában. 2017-ben a Keszthelyi dalünnepen bronz minősítést értek el. Szlovákiában is több fellépésük volt. Három karnagy vezette a színvonalas munkát, Kovács Zoltán, Bebrevszky-Hillender Anita és Polster Ildikó. Nemrégiben a kórust Czifra Bálint vette át.

Állandó tagok száma jelenleg tíz, a kórus várja az énekelni vágyó új tagokat is! Jelenleg a kórus a következő személyekből áll: Czifra Zsigmondné, Gábli Simonné Csík Ágnes, Kóródi Petra, Dávid Mária, Krupa Lajosné, Németh Éva, Szabóné Soós Ildikó, Sipos Miklósné, Temesváriné Bozsó Ágnes és Nagy Mihályné.