Gyermekkönyvtár

 
Hogyan tudsz beiratkozni?
 
Ha még nem vagy 16 éves, akkor ingyen iratkozhatsz be könyvtárunkba. Ezt úgy teheted meg, hogy a szülő, vagy gondviselő anyagi felelősséget vállal érted, az ő írásos engedélye szükséges a beiratkozásodhoz. Miután beiratkoztál, kapsz egy olvasójegyet. A könyvtárból csak olvasójeggyel vihetsz ki könyvet, ezért ha szeretnél kölcsönözni, akkor hoznod kell magaddal!
Az olvasójegyed a beiratkozástól számított 1 évig érvényes, majd ezt évente meg kell újítanod. 
 
Mi vár Rád, ha ellátogatsz a Könyvtárba?
 
Könyvválasztás:
A legkisebbeket verses-, képes- és mesekönyvek várják
A kamaszokat ifjúsági-, történelmi, kalandos regények
A tudományok iránt érdeklődő gyerekek pedig megtalálhatják az ismeretterjesztő könyveket
 
Kölcsönzés:
A könyveket 3 hétre kölcsönözheted ki. A kölcsönzési határidőt be kell tartanod, mert a könyvtári könyveket mások is kereshetik. Háromszor kérheted a könyv hosszabbítását, de csak akkor, ha más olvasó nem jegyeztette elő azt a könyvet, ami épp Nálad van.
 
Olvasóterem:
Az itt található könyveket helyben lehet használni. 
 
Folyóiratok:
A könyvek mellett ifjúsági magazinokat és folyóiratokat is találsz a könyvtárban, amelyeket kikölcsönözhetsz, ill. helyben is olvashatsz.
 
Fénymásolás:
Ha olyan információra bukkantál, amit az olvasóteremben található könyvekben találtál meg, akkor térítés ellenében fénymásolatot kérhetsz róla a könyvtárostól.
 
Számítógép-használat:
A gyermekkönyvtárban és a kölcsönzőteremben egyaránt van lehetőség internetezésre, valamint igény szerint nyomtathatsz is térítés ellenében.
 
Könyvtári órák:
Mindig örömmel fogadjuk az óvodások, a napközis csoportok és az iskolai osztályok látogatását. A csoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadjuk
Share